BearBuster medveriasztó spray 300ml

A BearBuster medveriasztó szer medvék és más nagytestű ragadozók támadása ellen védő készítmény. Hatóanyaga capsicum oleorezin és dibenzoxazepin, melyek azonnal égető érzést váltanak ki a légutakban, a fejen és a szemben, és elhomályosítják a látást. A készítmény hatótávolsága ideális körülmények között max. 8 méter, de  ez kedvezőtlen időjárási körülmények között csökkenhet.

21 391 Ft

16 843 Ft (ÁFA nélkül)

Cikkszám: R-FOR3093030 Kategória:

Leírás

A palackból kb. 8 másodpercen át szórható ki, széles, legyező alakban a spray.

Termékadatok
Hatóanyagai: Capsicum oleorezin ≤2%, dibenzoxazepin≤1%
Űrtartalom: 300 ml
Tömeg: 469 g


A termék használata
Terepen tartsa a palackot könnyen elérhető helyen.
Ha medvével találkozik, őrizze meg nyugalmát, majd a palackot kézbe fogva a hüvelykujjával húzza ki a narancssárga biztonsági tüskét. Mielőtt használja, ellenőrizze a szélirányt. Erős szél esetén különösen fontos, hogy a szél az Ön háta mögül, a medve irányába fújjon. Ellenkező esetben a készítmény hatótávolsága csökkenhet, és a permet Önre kerülhet.
Irányítsa a fúvókát a közeledő vagy támadó medve feje felé. Rövid ideig (1-2 másodpercig) permetezze ki a palackból a készítményt. Ha a medve továbbra is támad, többszöri, egymás utáni fújással permetezze felé a készítményt, amíg távolodni nem kezd. Javasolt a készítményt egyetlen, hosszú fújás helyett rövid, ismételt fújások formájában alkalmazni, bár ez első fújás lehet hosszabb, hogy a felhő hamarabb felépüljön. Miután a medve eltávolodott, helyezze vissza a biztonsági tüskét, és gyorsan, de ne futva hagyja el a területet.

A TYRCHEM, spol. s.r.o. nem vállal felelősséget a termék használatából vagy meghiúsult használatából eredő esetleges károkért, sérülésekért vagy halálért.

Miért indokolt egy ilyen jellegű permet beszerzése?

  • minden természetjáró számára hasznos, táskába való eszköz
  • nemcsak medve ellen használható, hisz ami jó medve ellen, használható farkas, hiúz, sakálok, támadó kutya ellen is akár.
  • hatótávolsága: 6-8 m,
  • kb egy 4 méter széles védőzónát hoz létre
  • hatóanyaga erősen csípő anyagok, melyek égető érzést váltanak ki légzőrendszerben, a látást homályosítja
  • kiiktatja a szaglást, így az állat nem tud követni minket.

Magyarországon medve? Magyarországon előbukkanó medvékről tudni kell, hogy még nem életvitelszerűen költöztek vissza, a felbukkanó egyedek csupán magányos példányok. A felbukkanás ésszerű magyarázata az elszaporodásuk lehet, és az élelmet követve gyakran (!) tévednek át a szomszéd országokból. 2014 óta feltételezhetően viszont észak Magyarország területén, Nógrád megyében meg is telepedhetett már. Érdekesebb esetek, például a 2019-ben Szegedig eljutó példány, vagy a Balatonig. Leggyakoribb előfordulási helye a Börzsöny, a Mátra és a Bükk környéke.