Forester EW vadriasztó- 5L

Folyékony emulzió formátumú vadriasztó PERMETEZŐ szer. Erdészeti és csemetekertekben, gyümölcsösökben valamint szántóföldi kultúrákban nagy károkat okozó őz és szarvas távoltartására alkalmazható.

24 117 Ft

18 990 Ft (ÁFA nélkül)

Cikkszám: R-VR-FOR5 Kategóriák: , Címke:

Leírás

Javasolt technológia

Szántóföldi kultúrákban (kukorica, repce, napraforgó, szója) az őszi és a tavaszi vadrágás megelőzése céljából a készítményt 15 l/ha-os dózisban juttassuk ki 200–300 l vízmennyiséggel, 3–4 lombleveles állapot és a virágzás kezdete előtt. A készítmény 7–14 naponta és legfeljebb 4 alkalommal juttatható ki! A készítménnyel végzett szegélykezelések (minimum 20 m szélességben) nagy táblák esetében gazdaságos megoldás lehet a nagyvadak rágási kárának csökkentésére. A 15 l/ha-os dózist ebben az esetben területegységre kell visszaszámolni.

Erdészetben, lomblevelű és tűlevelű kultúrákban a terméket eredeti formában, hígítás nélkül alkalmazzuk. A fiatal telepítéseknél a precíz kijuttatás biztosítja a zavartalan növekedést a fa biológiai értékének megőrzése mellett. A készítményt a védendő területre egyenletes cseppekben kell kijuttatni az ősz végi – tél elejei fagymentes napokon, ill. a tavaszi – nyári kijuttatási időszakban. Az alkalmazott dózis (10–20 liter/ha) a kultúrától és a növény fejlődési stádiumától függ (pl. rügyes vessző, vagy leveles hajtás). A két kijuttatási időszakban általában 1–1 kezelés javasolt.

Almás-termésűekben kora tavasszal (rügypattanáskor) kell a kezelést elvégezni 20 l/ha dózisban, a terméket vagy hígítás nélkül, vagy a jobb fedettség biztosítása érdekében az 1:3 vagy az 1:5 arányú vizes hígításban kell kijuttatni a levelek megjelenése előtt.

Szőlőben 10–15 l/ha dózisban juttatható ki termék a háromleveles hajtásállapottól a virágzás kezdetéig 1:3-1:5 arányú vizes hígításban. Ha a szőlő fejlődési stádiuma megengedi a kezelést követően 28–42 nap elteltével a permetezés megismételhető, amennyiben újra kártétel észlelhető.

Figyelem! A Forester® EW más növényvédő szerekkel nem keverhető, csak önmagában juttatható ki.

A készítményt hígítás nélkül a védendő területre kell permetezni. A hatástartam biztosításához a permetlének be kell száradnia, ezért a kezelés elsősorban száraz időben javasolt.

Hatásmechanizmus: A Forester® EW vadriasztó permetezőszer az őz, gímszarvas és muflon rágása elleni védekezésre alkalmazható készítmény erdészeti- és gyümölcs kultúrákban. Az állati eredetű zsiradék hatóanyagot a természetben történt megfigyelések alapján fejlesztették ki, melynek használatával megvédhetőek a különböző erdészeti- és gyümölcs kultúrák a nagyvadak rágásától. A készítmény az állatok számára kellemetlen szagával váltja ki a riasztó hatást. A védendő terület kezelése után a hatástartam biztosítása érdekében a permetlének be kell száradnia, ezért száraz időben végezzük el a kezelést. Ködös, esős időben nem szabad a kezelést elvégezni, mivel a növényt védő, megszáradt permetréteg kialakulására ilyenkor nincs esély.

Kiszerelés: 5 liter

http://www.kwizda.hu/files/termekek/enged%C3%A9lyokiratok/forester%20eng%20okirat.pdf

http://www.kwizda.hu/files/termekek/MSDS/egy%C3%A9b%20szerek/Forester.pdf